Chemische reiniging

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Een chemische reiniging is een methode die een geringe afbreuk doet aan het te renoveren materiaal.

Doordat het vuil door gebruik van chemicaliën wordt los geweken is er minder kracht nodig voor het verwijderen van de vervuiling. Dit zorgt voor een mindere agressieve reiniging, en minder zichtbare letsels van het te renoveren materiaal.

Chemisch reinigen: ons specialisme

Is zandstralen niet nodig, maar is reinigen onder hoge druk niet voldoende?

Kies dan voor een chemische reiniging om uw gevel er terug als nieuw uit te laten zien.

Door de vele nieuwe producten op de markt die specifiek gericht zijn naar een bepaald type vervuiling op een specifieke ondergrond, is de techniek van het chemisch reinigen sterk geëvolueerd. Onze ervaren vakmensen met de nodige productkennis en praktijkervaring helpen u graag verder om uw gevel terug op te frissen.

Hoe gaan we te werk?

Graag komen we bij u ter plaatse om de gevel grondig te inspecteren. Na bezichtiging van de gevel kunnen we afhankelijk van de steensoort en het type vervuiling beslissen welke schoonmaakstrategie we gaan hanteren.

We bespreken met u alle voor- en nadelen van het chemisch reinigen. Het kan namelijk zijn dat chemisch reinigen niet de beste optie is en dat u beter uit bent met een andere manier van reinigen.

zandstenen gevel chemische reiniging

Contacteer ons voor meer info.

Wat houdt chemisch reinigen in?

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Aanwezige vervuiling wordt verwijderd door middel van een chemisch of biologisch product. Met deze techniek kan de gevel in korte tijd opgefrist worden.

We brengen het product aan met een borstel of vernevelaar en laten dit even inwerken. Vervolgens gaat het middel een reactie aan met de vervuiling waardoor deze gaat oplossen. Tot slot reinigen we de gevel met een hogedrukreiniger en water of stoom waardoor loszittend vuil en eventuele resten van het schoonmaakmiddel verwijderd kunnen worden.

Soorten chemische reinigingsmiddelen

 • Basische reinigingsmiddelen
 • Deze reinigingsmiddelen zijn niet geschikt voor poreuze materialen. Ze bevatten namelijk natrium- of kaliumhydroxide, welke zoutvorming in poreuze ondergronden tot gevolg kunnen hebben. Deze producten worden vooral gebruikt op geglazuurde stenen en worden aangebracht in de vorm van een pasta. De pasta gaat ervoor zorgen dat zoutvorming zoveel mogelijk wordt tegen gegaan.

 • Zure reinigingsmiddelen
 • Door middel van zure reinigingsmiddelen gaan we de ondergrond van de gevel aantasten. Hierdoor wordt de meest grondige vervuiling opgelost. Om beschadiging van de gevel te voorkomen gaan we op voorhand de gevel vochtig maken. We gaan uiterst voorzichtig te werk om te voorkomen dat uw gevel beschadigd wordt. Zo gaan we deze producten niet gebruiken bij kalksteen of siliciumhoudende materialen (zandsteen, baksteen en stollingsgesteenten).

Milieuvriendelijke alternatieven

We kunnen de gevel ook aanpakken met milieuvriendelijke oplosmiddelen. Deze zijn biologisch afbreekbaar en zijn op basis van enzymen of bacteriën. Door gebruik van deze middelen gaan we de ondergrond niet aantasten. Hierdoor zijn ze echter niet altijd even effectief als de chemische varianten en hebben een langere inwerktijd nodig.

Natuurstenen gevel renovatie

Contacteer ons voor meer info.

Voor- en nadelen

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

  Voordelen
 • Verwijderen van aanslag en vuil dat met een andere techniek niet verwijderd kan worden
 • Grote oppervlakken kunnen in korte tijd behandeld worden. Deze methode is goedkoper dan de andere reinigingsmethoden.
  Nadelen
 • Niet toepasbaar op alle ondergronden.
 • Indien u de verkeerde producten gebruikt, kan dit schade of vlekken opleveren. Vraag daarom ons vakkundig advies.
 • Ecologische voetafdruk: er komt altijd een beetje van het product in het milieu terecht. Uiteraard doen we ons uiterste best om zoveel mogelijk van het middel op te vangen en af te voeren. Deze methode wordt enkel toegepast wanneer andere reinigingsmethoden niet het gewenste effect hebben.

Gevel met natuursteen elementen en verf

Contacteer ons voor meer info.

Wat is de kostprijs?

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Afhankelijk van het type vervuiling, de grootte van het pand en steensoort wordt de kostprijs bepaald.

Voor een vrijblijvende offerte te ontvangen kan u ons contactformulier invullen of bellen met de klantendienst op 014 84 28 04.

Contacteer ons voor meer info.