Zandstralen

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Zandstralen of stralen is een renovatiemethode waarbij onder druk een straalmiddel op de gevel wordt geblazen.

Deze methode zorgt voor een intensievere reiniging maar is ook agressiever. Bij het stralen is het van uitermate hoog belang welke type en hoeveelheid straalmiddel er wordt gebruikt, alsook de druk waarmee het straalmiddel op de gevel wordt geblazen. Net omdat het stralen een agressieve reinigingsmethode is is er vaak blijvende schade zichtbaar wanneer de werken werden uitgevoerd door niet grondig geschoolde werkkrachten. Onze mensen zijn opgeleid om een maximale reiniging met een minimale schade te bekomen.

Opgelet, het stralen met kwartszand is bij wet verboden. De benaming zandstralen wordt echter wel nog steeds gebruikt om allerhande straalwerken te omschrijven.

Stralen van gevelmuur

Gevelreiniging onder hoge druk met straalmiddel

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Zandstralen is de meest bekende straaltechniek bij de bevolking. De gevel wordt gereinigd met behulp van een compressor, perslucht, water en grit.

Hoe gaan we te werk?

Als eerste zorgen we ervoor dat alle omliggende delen zorgvuldig worden afgeplakt, dit om beschadiging te voorkomen.

Door water toe te voegen aan het grit, gaan we 90-95% minder stof genereren. Het mengsel van water en grit of een ander straalmiddel wordt onder hoge druk op de muur gespoten. Hierdoor wordt de muur gepolijst waarbij tegelijk de vervuiling wordt verwijderd.

Om beschadiging van de gevel te voorkomen is een goede dosering en een goede vakkennis onmisbaar. Vul daarom ons contactformulier in of neem contact op met onze klantendienst en wij maken een vrijblijvende offerte voor u.

Stralen van dichtbij bekeken

Soorten straalmiddel

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Straalmiddelen zijn er in vele soorten en maten en worden onderverdeeld in 2 hoofdgroepen: metallische straalmiddelen en niet-metallische straalmiddelen.

Metallisch: (vooral geschikt voor turbine- en drukstralen)

 • Gietijzergrit
 • Steelshot en grit (staal)
 • Chroomnikkel (RVS)

Niet—metallisch:

 • Droogijs
 • Glasparels
 • Waterdruppels en lucht
 • Carborundum (zeer hard materiaal dat ook als bekleding van schuurpapier wordt gebruikt)
 • Gemalen kokosnootschaal
 • Notenschalen
 • Kunststof
 • Keramische parels
 • Aluminium oxide

Toepassingen

U kan best kiezen voor stralen bij een gevel bestaande uit een harde, niet poreuze steensoort (bv. de typisch Vlaamse bakstenen) en als de gevel ernstig verontreinigd is. Wanneer u een oudere gevel wilt bepleisteren en isoleren is het aangeraden om alvorens te zandstralen om een kwalitatieve hechting te garanderen.

Stralen van een muur als voorbereiding op hechtlaag

Nevelstralen

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Deze techniek wordt vooral toegepast bij delicate steensoorten die gereinigd moeten worden. Nevelstralen is minder krachtig dan zandstralen. Er wordt onder lage druk zeer fijn zand en weinig water tegen het oppervlak geblazen. Hierdoor wordt enkel het vuil weggenomen en geen basismateriaal. Sterk, ingedrongen vervuiling kan echter niet weggenomen worden door middel van de nevelstraaltechniek.

Wat is de kostpijs?

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Afhankelijk van de oppervlakte, graad van vervuiling en ondergrond wordt de kostprijs bepaald. Voor een vrijblijvende offerte te ontvangen kan u ons contactformulier invullen of bellen met de klantendienst op 014 84 28 04.