Hydrofuge en impregneren

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Beschermen na renovatie

Bij het nieuw leven inblazen van een gevel mag het onderhoudsvriendelijk maken en beschermen niet vergeten worden. Wanneer een gevel niet beschermd wordt tegen de weersinvloeden zal deze opnieuw snel lelijk worden. Om dit te voorkomen kan u de gevel laten impregneren met een hydrofoob product. Dergelijke producten aanbrengen, ook wel hydrofuge genoemd, gaan de gevel een water en vuil afstotende werking geven. Dit geeft niet enkel een hoger gebruiksgemak, de levensduur van uw façade zal merkelijk verlengd worden en vervuilingen zullen minder snel terug komen.

Behandelde gevelsteen met beplanting

Langdurig resultaat

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

'Beschermen', ‘impregneren’, ‘hydrofoberen’ en 'een hydrofuge aanbrengen' worden nogal eens door elkaar gebruikt. Met beide begrippen wordt hetzelfde bedoeld.

Om te zorgen dat de gevel mooi blijft en de kwaliteit kan worden behouden is het aangeraden om de gevel te hydrofoberen. Hydrofoberen, of anders gezegd, een gevel impregneren met een water afstotend middel is de ideale oplossing wanneer je gevel vocht absorbeert. Uw woning krijgt een beschermende laag waardoor verschillende soorten van vuil en vocht geen kans meer krijgen om de gevel in te dringen.

De gevel wordt waterdicht gemaakt, maar kan nog wel blijven ademen. Vergelijk het met een regenjas die u aantrekt, al is deze jas nu niet te zien vanwege de chemische werking.

Bakstenen muur

Hoe gaan we te werk?

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

'Voordat we uw gevel kunnen impregneren, is het van groot belang dat deze schoon is en vrij van alle soorten verontreinigingen. Het is dus noodzakelijk dat we uw gevel eerst een grondige reiniging geven. We kunnen uw gevel reinigen door deze te zandstralen of door middel van een chemische reiniging. Ook het voegwerk moet in orde zijn en mag geen scheuren en/of barsten vertonen.

Er zijn zowel chemische als biologische impregneermiddelen te verkrijgen. Welk product we juist kunnen gebruiken hangt af van het soort ondergrond en de eisen die u stelt. Wij gebruiken enkel producten van hoge kwaliteit aangezien je hiermee op langere termijn meer genot van gaat hebben.

Waarom hydrofoberen/impregneren?

  • De gevel blijft van een optimale kwaliteit en u krijgt minder last van problemen met betrekking tot vocht.
  • Vuil gaat zich minder gemakkelijk aan de gevel hechten en bij lichte vervuiling kan deze makkelijk gereinigd worden.
  • De levensduur van uw gevel wordt aanzienlijk, vaak tot wel 10 jaar langer toegenomen.

U kan onder andere volgende factoren voorkomen

  • Schimmeloverlast of witte aanslag aan de binnenzijde van de woning.
  • Vriesschade. Poreuze gevels nemen veel water op, hierdoor kan de gevel bij bevriezing tot 10% uitzetten.
  • Hardnekkige mos- en algenvorming.
  • Zorgt ervoor dat de isolerende waarde van de gevel optimaal gewaarborgd zal blijven.
Stralen van gevelmuur

Wat is de kostrpijs?

www.mijn-gevel-renovatie.be Contact formulier

 

Afhankelijk van de oppervlakte, graad van vervuiling en ondergrond wordt de kostprijs bepaald. Voor een vrijblijvende offerte te ontvangen kan u ons contactformulier invullen of bellen met de klantendienst op 014 84 28 04.